tiistai 22. tammikuuta 2013

Kadonneiden siementen metsästys ja talvehdintaa

Nyt on käynyt sen verran hassusti, että olen laittanut Englannista tilaamani ja pari viikkoa sitten kotiutuneet siemenet jonnekkin todella salaiseen jemma-nimiseen paikkaan... Kaikki paikat olen etsinyt ja jossain lymyilee kymmenisen pussia kukkien siemeniä, joista joku ehkä pitäisi laittaa jo piakkoin multiin. Huoh, pitääkö sitä muka siivota löytääkseen ne... Onneksi tuli Plantagenista haalittua vähän korvikkeita.

Muun muassa pelargonin siemeniä nappasin mukaan. Ne pitäisi pian laittaa kasvamaan, jotta niistä ehkä jotain saisi aikaiseksi kesäksi. Heti tosin tuppaa tuo tila loppua ikkunalaudoilta. Kunhan saan siemenet jemmattua kylvömultaan, alkaa armoton kasvattaminen, kuten tässä Tonari no Totoro -trailerissa noin yhden minuutin kohdalta:




Totoroa suosittelen kaikille iästä riippumatta!


Ennen kuin päästään varsinaiseen kevään itsetarkoitukseen, eli siihen istuttamiseen, olisi tässä vielä muutama talvikuva eiliseltä aurinkoiselta päivältä. Ja lopuksi myös ikkunalaudalla majailevista tulppaaneista, joista tulee mieleen yhdistettynä vähitellen heräilevien lintujen lauluun ihan se k:lla alkava sana... 


































































Sitten kun vielä ne siemet löytäisi. Vuokrapolleni Assikin illistelee tilanteelle...


maanantai 14. tammikuuta 2013

Kukkia kukkamessuille

Tällaisen kilpailun bongasin Savea ja Papuja -blogista ja ajattelin osallistua: 

Uudenkaupungin kukkamessut järjestävät kilpailun, jossa pitää esitellä puutarhan aarre. En tiedä, miten terveellistä tähän haasteeseen osallistuminen on, sillä tuli selattua blogin kukkakuvia ja huokailtua syyyyyvääään, että milloinkohan se kesä ja vihreys tulee... Mutta asiaan: Oma erityinen aarteeni ei ole omaa aikaansaannostani vaan on viihtynyt talomme hieman varjoisalla seinustalla kuulemani mukaan "iät ja ajat". Kyseessä on kaksi puskaa juhannuspionia, jos on lajinmääritys osunut oikeaan (saa toki korjata, jos parempia määrityksiä). Tuossa linkin takana olevan esittelyn mukaan juhannuspioni on vanha lajike, joka katosi muualta kuin Suomesta ja on nyt taas uudestaan haluttu puutarhalajike. 


Tässä vielä muutama kuva, Hän on kovasti kaunis kukkiessaan siinä alkukesästä.



















Oi kevät, tule jo!

maanantai 7. tammikuuta 2013

Maalausprojektin olennaisuuksia



Maalausprojekti on saatu päätökseen niiltä main, että katto ja seinät on läästitty, ensimmäinen valkoisella, jälkimmäinen vaaleanharmaalla. Jesh. Tosin töyssy oli matkassa: ensimmäinen valittu väri oli sellainen pepsodentin vihreä... No, sitten suunnattiin nokka kohti Bauhausia hakemaan lisää uuden väristä maalia ja ennalta päätetyt lattiasysteemit. Tarttuihan sieltä myös maalausprojektiin olennainen apuväline, kaksi kimppua tulppaaneita!






Siihen ikkunalaudalle tulppaanit viritin raikastamaan tunnelmaa entisestään. Loppuloma menikin rattoisasti maalin kanssa lutratessa, äänikirjoja kuunnellessa ja tulppaaneja ihaillessa. Iso kiitos varsinkin katon ja lattian osilta kuuluu tietysti ahkeralle isukille.






Että on kivaa, kun asiat tulevat esille valkoisesta taustasta! 
Melkein tuli jo keväinen olo...

Ps. Ja ne tulppaanit oli vielä kaiken lisäksi tarjouksessa, eihän niitä voinut ohittaa!

torstai 3. tammikuuta 2013

Tarhuri maalasi taloa....



Jottaettä tällaista projektia, jota on jo monen monituista vuotta kypsytelty, aloitimme jouluoman loppupuolen kunniaksi. Toim.huom. muutos on siis pissankeltaisesta panelista valkoiseeen. Vielä pitäisi vedellä ainakin yksi kokonainen kierros, kattoon valkoista tiksomaattia ja seiniin aavistuksen harmaata. Tuosta ensinnämainitusta tulee aika hurjat pössikset ja olo on kuin X-filesissä ollut koko päivän: muovitettu huone, hengityssuojaimet ja haalarit kaikki tyyni. Harkitsen myös vahvasti käyttäväni tämän huuruisen olotilan kasvihuoneen tilaamiseen.... eihän sitä sitten ole (kovin paljon) vastuussa (ei taloudellisessa eikä moraalisessa) höyrypäissään tekemistään tilauksista, eihän? 


No, toisen tilauksen tosin tein ihan hengen ja ruumiin voimissa tuossa uuden vuoden päivänä. Elikäs Suttonilta lähti hieman kollega-bloggarin katalysoimana ensimmäinen siementilaus... ei hyvä. Niin pyhästi vannoin ja vakuutin itselleni, että ei mitään ylilyöntejä tänä vuonna, ainakaan ilman kasvihuonetta, jonne saisi taimet edes vähän aikaisemmin hieman neliörajoitteisista sisätiloista. Mutta ei niin ei. Pakko kai se lasipalatsi tilailla... Tällaisia odotellaan;

Geranium Colour Magic Seeds (Taikasiemeniä!!!)
Jouluruusun siemeniä
Campanula Tiny Bell
Eschscolzia Bridal Bouquet
Ipomoea Heavenly Blue
Night Scented Stock Matthiola bicornis
Penstemon Scarlet Queen
Petunia F1 Purple Wave (pilleröity)
Primula Denticulata Hybrids (Ihanaisia palloesikoita...)
Poppy Peony Mix (ilmainen kaupanpäälinen)


Puoliakaan en muista tilanneeni ja nyt tähän hätään muista niitten suomalaisia nimiä (tai sitten en niitä ollut etsinytkään....) Ja sitten odotetaan pakettia! Paitsi että huomenna maalataan lisää höyryissä ja todennäköisesti tilataan lisää jotain.

Onko muuten kukaan kasvattanut sipuleita siemenistä?