maanantai 15. syyskuuta 2014

Hiljaiseloa ja jänskiä juttuja

Täällä on tullut oltua vähän tuppisuuna ja puutarhanhoitokin on jäänyt retuperälle. No, mansikoita tuli ihan kivasti parista rivistä, kasvimaakin pukkaa salaattia ja porkkanaa (kaikkien voikukkien ja muiden rikkakasvien joukosta), isäntä osti uuden ruohonleikkurin, pari pionia tuli siirrettyä, viiniköynnökselle suunniteltu paikka (tietystikään ei keretty istuttamaan sitä) ja kasvihuoneessa kitkuttaa pari pahoinpideltyä mutanttitomaattia (kuvia laitan tässä vielä joskus, jos muistan). 

Hiljaiseloon on ollut pitkälti syynä ensinnäkin opintokiireet. 
Sitten ollaan oltu pari viikkoa näissä merkeissä:




















Upea, mahtava Susijengi, reilu 8000 suomalaista ja mieletön tunnelma Bilbaossa. 
Maailman paras laji, joka tarjosi kyllä tunteiden vuoristoradan. Ukkokullallakin sykemittari näytti parhaimmillaan katsomossa 171.
Harmillista vaan, kun ei jatkoon päästy, mutta kyllä tuli suitsutusta faneille, kun jaksettiin kannustaa yhdestä isommasta (USA) ja muista äärimmäisen niukoista tappioista huolimatta. 


Ja nyt alkaa jo mieli kääntyä tänne (kunhan saisi tuon seminaarityön, jota tässäkin 
välttelen, tehtyä ensin): 




Noh, tuo on vähän idealisoitu turistivideo, mutta en viitsinyt laittaa mitään tsunamivideoita, jotka olisivat jälleenrakennustutkimustani lähempänä. Mutta siis Japanin kirsikankukat on kiikarissa kevääksi. Sitä ennen luvassa varmasti paljon itkua ja hammasten kiristelyä Sendain maisemissa väikkäritutkimuksen tiimoilta, kun kielitaito on (vielä!) äärimmäisen horjuvaa. Eli jos täällä on vähän hiljaista, se johtuu siitä, että on kädet täynnä hommia Nipponin puolella. Ellen sieltä mitään päivittele, niin sitten ensi kesänä palaan eetteriin ja istutetaan vihdoin ne viiniköynnökset. 

Pian huikataan ukkokullan kanssa sayoonara Suomi, palataan taas kesäkuussa! Ja tarhurihan järjestää ulkomaankeikkansa niin, ettei missaa kovin paljoa parasta Suomi-aikaa, eli kesää :)


Ps. Jos ikinä saatte tilaisuuden lähteä Japaniin käymään, niin menkää ehdottomasti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti