torstai 8. elokuuta 2013

Kun näen punaista, näen punaista.

Kukot. Liljakukot. Hermohan siinä menee. Paras kertatappo ollut varmaan viisi yksilöä: kun bongaan punaista, kiidän paikalle, käsi alle, liljan heilautus, kukko käteen, kukko kivelle ja kenkää päälle. Näin kylmäverinen tappaja minusta on tullut. Täytyy myöntää, että alkukesän laiskuus kostautuu näin, kun en silloin jaksanut penkissä liljoja tarpeeksi rehottavan perennakasvuston seasta nyppiä. No, nyt on toista, kun on kuivaa kuin Saharassa (paitsi eilisen jälkeen).
Reikäliljoja.

Liljakukkojen uhrikivi.Kaikenlaista muutakin öttiäistä näemmä liikenteessä. Daaliassa ja ukonhatussa tällaisia mustia kirvoja. Onneksi saivat mäntysuovalla häädön...Kasvihuoneessa tapahtuu: kurkut kasvoivat hervottomiksi! Tarjosin sitten palasta tuolle armaalle puoliskolle ja sanoi, että polttaa-polttaa-polttaa. Lämmöstä ei ole kurkuilla puute, kastelujärjestelmän pitäisi pitää suht kosteana koko ajan, lannoitetta (kanankakkaa) laitoin istutusmultaan ja lisännyt pariin otteeseen. Ideoita, mikä aiheuttaa kitkeryyden? 


Punastuisi jo! Pari Chiliä on jo saanut punaa poskilleen, paprikoita odotellaan...


Ystävältä saatu ananaskirsikka vietti pistokkaana vesipullossa talven ja on nyt niin reipas, että.
Tämä, pelargonit ja verenpisarat ovat kyllä olleet muutoin kuivahkon kesän tsemppareita. Runosuoni ei nyt pulppua valtoimenaan, mutta tässäpä muutama suosikkiyksilöni. Että tuollaiset isot kukat ovat hienoja!


 Sitten vielä muutama spoileri seuraavan päivityksen todennäköisestä aiheesta...

3 kommenttia:

 1. Hoh ja voi... vi**un liljakukot sanon vaan! Mä olen joutunut tappaa varmaan 2kg liljakukkotuokkaa - on muuten limasta puuhaa. Eli kurkista liljojen lehtien alapuolelle... näkyykö tummaa limaa? toukka on liman sisällä ja se syö lehtiä.
  Olen ymmärtänyt (mutten tiedä varmuudella) että jos kurkku on kitkerä se ei ole saannut tarpeeksi tai on saanut epäsäännöllisesti vettä.
  PS tiedoksi: sulla on todella ärsyttävä "todista ettet ole robootti kirjoita litania hassunnäköisiä kirjaimia ruutuun" -toiminto päällä....

  VastaaPoista
 2. Juu, komppaan ahdistustasi. Kyllä sitä limaakin oli tuossa keskikesällä, mutta varmaan "parhaana" toukka-aikana oltiin reissussa. Nyt ovat sitten ihan aikuisia yksilöitä. Pitäisi vaan alkukesästä jaksaa listiä punaisia paholaisia, niin ei sitten ole monia tekemässä toukkia saati loppukesästä nakertamassa.

  Ja kiitos, nappaankin sen robotin pois :)

  VastaaPoista
 3. Iyyks, tuo uhrikivi on aika karu, mutta ymmärrän tuskasi :) Mulla on kaikki liljat hävinneet jonnekin... varmaan sinne liljakukkojen omaan uhrilehtoon. No, ei ole kukkojakaan, joten se lose-lose-tilanne on win-win. Eh.

  Hienoja kurkkuja, paljon on heitä putkahdellut! Mun kaksi kurkunsiementä kieltäytyivät molemmat itämästä enkä ehtinutmuistanut ostaa taimia, niin että kaupan kurkuilla on menty. Mutta ensi keväänä idätän kurkkua vaikka väkisin, on se vaan niin nastaa omia kurkkuja silpoa.

  Mäntysuopa on just hyvä aine noiden mustien tyyppien pesuun. Ja ihania ovat kukkasi, ananaskirsikka on superkiva!

  VastaaPoista