sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Valkea talvi




Tätä lähemmäs täällä ei ole valkeaa talvea päästy. Tässä pari kuvaa jo joulua ennen kuvatusta amarylliksestä, joka pönöttää tyytyväisenä ikkunalaudalla ja erottuu hyvin taustan viheriöivää nurmea vasten. Nämä ylpeät kaunokaiset ovat jo kuihtuneet, mutta bonuksena reipas kasvi kasvattaa vielä kolmannen kukkavarren! Valkoista siis luvassa tästedeskin edes hieman.






Oikeastaan minun puolesta voisi kevät jo tulla suoraan, sillä mielestäni se jäi epäreilusti viime vuonna pitkän talven takia ikään kuin väliin. Innostuin tuossa jopa tammikuun ensimmäisenä päivänä selailemaan siemenkauppojen propagandalehdyköitä, joissa sivuittain ja sivuittain mielenkiintoisia kasvatettavia. En tiedä vielä, mitä kaikkea tilaan, mutta toivottavasti tämä harmaan ikisyksyn aiheuttama lamaannus pian karisee... ja toivottavasti keksin, mihin ne istutettavat sitten isken. 





No, eipä huonossa valossa otetut kuvat anna oikeutta tälle ihanalle yksilölle, mutta menkööt. Ei täällä kukaan muukaan kovinkaan hehkeä ole mässyteltyään herkkuja, juustoja, hyvää ruokaa ja punaviiniä pian kolme viikkoa. Kohti kevättä ja pihan hyötyliikuntaa sanon mä!

Ps. Mihin aikaan teillä on keväällä alkaneet tulppaanit kukkia? 

1 kommentti:

  1. Hankalaa, kun tekisi jo mieli alkaa odottaa kevättä, mutta ensin pitäisi odottaakin talvea!

    VastaaPoista