maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kevät on globaali ilmiö

Näin se vaan on. Ei auta. Kun kevät koittaa myös täällä idän ihmemaassa, seurattavana olevat blogit täyttyvät esikasvatusihmeistä ja kesä alkaa hiipiä mieleen, iskee se myös pallon toisella puolella: Puutarhasteluvimma.

Toki tästä lähtien aion joka vuosi yrittää kasvattaa japanilaisia kirsikankukkapuita puutarhassani, mutta liittyy siihen muutakin. Toivo ja ylitsevuotava optimismi siitä, että TÄNÄ vuonna puutarhani on unelmieni paratiisi. Tänä vuonna vietän puutarhassa aikaa en tuskastuen vaan nautiskellen, mutta silti paljon aikaansaaden. Mieluiten kera lasillisen kuohuvaa. Tänä kesänä näpertelen kaikkea jännää ja toteutan lukuisia DYI-ideoita. 

Lueskelin tuossa viime kesän päivityksiäni, mutta aikas masentavaa oli ollut. Niin se aika vaan kultaa muistot. Nytkin voi olla, että kotiin palatessa kesäkuun alussa on puutarha ottanut ohjat omiin käsiin ja vaatii siimaleikkurin vierailua. Jännittää nähdä, kukkivatko tulppaanit lainkaan ja mitä kuuluu kasvihuoneelle. Ai kun pääsisi jo pihapiipertämään, ei jaksa odottaa... Unelmien puutarha siintää tällaisena silmissäni: 
Pientä ensiapua puutarhankaipuuseen voisi tuoda paikallisen kotimme isännän puutarha, jossa lähes 80-vuotias sensei puuhaa säästä riippuen 3-4 päivää viikossa. Muun ajan hän asustaa muualla. Mutta ei: aikatauluni on ensinnäkin kovasti kiireinen ja toisekseen avustajaksi kelpaa useimmiten tuo ukkokultani. Hän kun on kuulema kovasti vahvempi ja käyttökelpoisempi avustaja. Onhan tuo tottakin, mutta jos vaikka ihan vähän vaan saisi multaan sormensa upottaa....

4 kommenttia:

 1. Torpan puutarha -blogissani olisi sinulle 11 kysymyksen haaste: http://torpanpuutarha.blogspot.fi/
  Ota tai jätä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritän saada aikaiseksi ottaa, jos ja kun kerkiän :)

   Poista
 2. Vieläkö sinä olet pitkäänkin siellä idänmailla?

  VastaaPoista