tiistai 28. heinäkuuta 2015

Puutarhatetris

Tänä vuonna tein lupauksen itselleni: en hairahdu ostamaan yhtään kasvia, jos niille ei ole paikkaa. Lisäksi päätin, että en piipertele siellä täällä vaan kehitän vihdoin sen Grand Masterplanin, jonka mukaan alan työstää pihaa - joka muuten on parin poissaolokevään ja vuohenputkivilliintymisen jälkeen aika levällään. Oman osansa sekasortossa näyttelevät ns. kukkapenkkini ja muut ei tiedolla, ei taidolla, vaan tuurilla istutetut alueet.

Tuumasta toimeen, sanoi hän. Mutta eipäs auttanut: kotiin saavuttuamme sain rääkättäväksi kaksi japaninmagnoliaa, japaninruusukvittenin, kaksi erilaista koristekirsikkapuuta, japaninvaahteran ja pari hortensiaa. Nämä siis lahjoina ihanaiselta perheeltäni ja mahtavilta ystäviltäni. Mutta minne kummaan ne laitetaan?! Yksi kirsikkapuu on jo maassa ja sekava japanilaissuomalaismaalaisromanttinen alue olisi suunnitteilla, mutta se vastisi parin puskan ja vuohenputken valloittaman kukkapenkin täysremonttia. Seasta pitäisi pelastaa pari perennaa, mm. pioni. Helppo. Toinen tetristaitoja vaatinut on tämä viinivillityksemme. Pitkään suunniteltu viinitarha, kröhöm, kokonaista neljä köynnöstä lämpimällä navetan seinustalla on vihdoin saanut alkunsa. Mutta seinustalla kasvoi ennen malvoja. Ja vpi, ei niille ole paikkaa. No, törkkäsin ne hätäpäissäni talon reunustalle, minne tosin vannoin, etten istuta mitään, koska ne kärsivät kuitenkin, jos joskus saadaan julkisivuremontti aikaan... Malvat, vähän multaa savimaahan ja paljon toivoa, että selviäisivät edes jotenkuten. Mitään kum ei voi pois heittää... 
Nikn ja nurmikkokin kasvaa nopeammin kuin kerkiää leikata. Jotain hyvää tässö epäkesässä kuitenkin on: vattuja tuli paljon. Puskissa, jotka rehottavat miteb sattuu vuohenputkimeren keskellä... Jah, takaisin sommittelemaan palikoita paikoilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti