tiistai 22. tammikuuta 2013

Kadonneiden siementen metsästys ja talvehdintaa

Nyt on käynyt sen verran hassusti, että olen laittanut Englannista tilaamani ja pari viikkoa sitten kotiutuneet siemenet jonnekkin todella salaiseen jemma-nimiseen paikkaan... Kaikki paikat olen etsinyt ja jossain lymyilee kymmenisen pussia kukkien siemeniä, joista joku ehkä pitäisi laittaa jo piakkoin multiin. Huoh, pitääkö sitä muka siivota löytääkseen ne... Onneksi tuli Plantagenista haalittua vähän korvikkeita.

Muun muassa pelargonin siemeniä nappasin mukaan. Ne pitäisi pian laittaa kasvamaan, jotta niistä ehkä jotain saisi aikaiseksi kesäksi. Heti tosin tuppaa tuo tila loppua ikkunalaudoilta. Kunhan saan siemenet jemmattua kylvömultaan, alkaa armoton kasvattaminen, kuten tässä Tonari no Totoro -trailerissa noin yhden minuutin kohdalta:
Totoroa suosittelen kaikille iästä riippumatta!


Ennen kuin päästään varsinaiseen kevään itsetarkoitukseen, eli siihen istuttamiseen, olisi tässä vielä muutama talvikuva eiliseltä aurinkoiselta päivältä. Ja lopuksi myös ikkunalaudalla majailevista tulppaaneista, joista tulee mieleen yhdistettynä vähitellen heräilevien lintujen lauluun ihan se k:lla alkava sana... 


Sitten kun vielä ne siemet löytäisi. Vuokrapolleni Assikin illistelee tilanteelle...


4 kommenttia:

 1. Kauniit kissat ja nätti Assi. Meikä on jo niin kevätfiiliksissä, että muutin blogini ulkoasunkin kesäiseksi. Talvi voisi jo riittää..

  VastaaPoista
 2. Kiitos kissojen (joista kaksi puuttui kuvista) ja Assin (joka ei nyt ihan näteimmillään ollut ;) ) puolesta. Talvi alkaa tosiaan riittää ja kevättä jo odotellaan, vaikka onneksi lähiaikoina on saanut nauttia ihastuttavista aurinkoisista päivistä.

  VastaaPoista
 3. Ihana tunnelma kuvissa, vaikka hankea näkyikin. Se on varmaan juuri se valo, lupaus keväästä.

  Ja hurjan kauniita eläimiä, oijj!

  Toivotaan, että siemenet tulevat kohtapuoleen esiin piiloistaan :)

  VastaaPoista
 4. Täytynee laittaa seuraavaksi Assista joku ihan oikeasti nätti kuva, jottei hänen hevosenhampaansa johda täysin katsojia harhaan :)

  Mutta nyt kelpaa: siemenet, check. kylvömulta, check. Ajattelin silti malttaa tuonne ensi kuulle (sehän on jo ensi viikolla!!!), ennen kuin alan mullan kanssa läträtä.

  VastaaPoista