torstai 3. tammikuuta 2013

Tarhuri maalasi taloa....Jottaettä tällaista projektia, jota on jo monen monituista vuotta kypsytelty, aloitimme jouluoman loppupuolen kunniaksi. Toim.huom. muutos on siis pissankeltaisesta panelista valkoiseeen. Vielä pitäisi vedellä ainakin yksi kokonainen kierros, kattoon valkoista tiksomaattia ja seiniin aavistuksen harmaata. Tuosta ensinnämainitusta tulee aika hurjat pössikset ja olo on kuin X-filesissä ollut koko päivän: muovitettu huone, hengityssuojaimet ja haalarit kaikki tyyni. Harkitsen myös vahvasti käyttäväni tämän huuruisen olotilan kasvihuoneen tilaamiseen.... eihän sitä sitten ole (kovin paljon) vastuussa (ei taloudellisessa eikä moraalisessa) höyrypäissään tekemistään tilauksista, eihän? 


No, toisen tilauksen tosin tein ihan hengen ja ruumiin voimissa tuossa uuden vuoden päivänä. Elikäs Suttonilta lähti hieman kollega-bloggarin katalysoimana ensimmäinen siementilaus... ei hyvä. Niin pyhästi vannoin ja vakuutin itselleni, että ei mitään ylilyöntejä tänä vuonna, ainakaan ilman kasvihuonetta, jonne saisi taimet edes vähän aikaisemmin hieman neliörajoitteisista sisätiloista. Mutta ei niin ei. Pakko kai se lasipalatsi tilailla... Tällaisia odotellaan;

Geranium Colour Magic Seeds (Taikasiemeniä!!!)
Jouluruusun siemeniä
Campanula Tiny Bell
Eschscolzia Bridal Bouquet
Ipomoea Heavenly Blue
Night Scented Stock Matthiola bicornis
Penstemon Scarlet Queen
Petunia F1 Purple Wave (pilleröity)
Primula Denticulata Hybrids (Ihanaisia palloesikoita...)
Poppy Peony Mix (ilmainen kaupanpäälinen)


Puoliakaan en muista tilanneeni ja nyt tähän hätään muista niitten suomalaisia nimiä (tai sitten en niitä ollut etsinytkään....) Ja sitten odotetaan pakettia! Paitsi että huomenna maalataan lisää höyryissä ja todennäköisesti tilataan lisää jotain.

Onko muuten kukaan kasvattanut sipuleita siemenistä? 

3 kommenttia:

 1. Lasipalatsi ja taikasiemeniä, siellähän alkaa olla prinsessasatu pian totta!

  Geranium Colour Magic kuulostaa niin kiinnostavalta, että oksat pois. Jään odottamaan suurella jännityksellä, mitä siemenistä kasvaa...

  Ehkä kannattaa hiukan tarkkailla niitä nettisessioita, maalihöyryissä saattaa tosiaan tulla hienoisia ylilyöntejä ;)

  Hyvää remontti-intoa, raikkaan näköistä syntyy!

  VastaaPoista
 2. Nyt kun oot päässy vauhtiin tossa katonmaalauksessa, niin tuukko meillekin. Olen pähkäillyt 5-vuotta, että pitäskö. Kun kattelen tota sun valokuvaas, niin todellakin pitäs. Tulee valosaa ja avaraa. Jösses sentään. Mut toi maalaaminen on karsee urakka. Kaikki kunnia sulle ja sudilles!

  VastaaPoista
 3. Juuei maalata meidän toimesta enää yhtään ylösalaisin! :D Vaikka lopputulos on todella vaivan väärtti, niin oli se vaivakin aika vaiva.... kahteen kertaan tosin riitti kun veti tiksomaatilla, normaalilla seinämaalilla olisi mennyt useampi kerros. Seinissäkin alla tiksomaattia ja kaksi kerrosta normi seinämaalia. Nyt kelpaa, kurkkaappa seuraava juttunikin :)

  Geranium: tuo taikasiemensekoitus kasvattanee varmaan jotain megasuuria taikapölyä levitteleviä kurjenpolvia... tai sitten voipi olla, että pitäytyvät luvatunlaisissa vaaleanpunaisissa sävyisssä? (ylläriälläri värivalinta...).

  VastaaPoista