sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Prioriteetit kohdallaan

Tänään tuli pihalla touhuiltua sitä sun tätä, joista enimmäkseen sitä. Ensin piti väkertää kasvilavoja vanhoista laudoista, joista siskon kanssa poistimmekin naulat, mutta päivä menikin vanhan tavaran tonkimseksi ja hyödyntämiseksi. Sinänsä on erittäin kivaa asustaa maalla pihapiirissä, jossa on yksi jos toinen piharakennus, mutta tila tietää myös sitä, että tavaraa on varmaankin ainakin kolmen sukupolven ajalta. Tavaraa, josta suurin osa on epämääräistä roinaa, kuten umpiruosteisia nauloja tyyliin "ehkä näitä joskus vielä tarvitsee". 

Kasvilavaprojekti vaihtuikin yhtäkkiä varastoja tonkiessa extempore kukkatuolin tekemiseen. Ja tuli sitä toinenkin kukkamööbeli tehtyä.


Vanhasta tuolista poistin istuinlevyn ja upotin siihen ikivanhan monta vuotta aitassa majailleen tupperware-kepon. Koska kyseessä aika yhtäkkinen projekti, olisi tuohon periaatteessa jotain muutakin voinut keksiä, mutta tuo menkööt nytten. 


Muovirasia siis ruuvattu reunoista kiinni tuoliin ja pohjaan tein puukolla reiät. 


Sitten pistin sikinsokin pari pelakuuta ja petuniaa sekä yhden päivänsinen kiemurtelemaan tuolia ylöspäin. Katsotaan pysyvätkö siinä sulassa sovussa vai eivät. Myöskin tuo ns. ruukun valkoinen muoviolemus näkyy vielä inhasti, mutta täytynee se jotenkin peittää/maalata tai odottaa, että vielä vähän pikkuruiset kasvit sen peittävät.


Tuolin kaveriksi pääsi tällainen pieni lipasto. Tuon laatikon pohjaan porasin reikiä, vuorasin sen multasäkillä, jonka kiinnitin niiteillä ja täytin mullalla. Laatikko on kiinnitetty runkoon yhdellä ruuvilla, ettei yhtäkkiä petuniat pääse sieltä ulos pulpsahtamaan. Ainut miinus tässä on, että meinaa eteenpäin kipata tämä rakennelma, joten on pakko varmaan joku kukkapurkki tuohon päällekin aina laittaa.

Katsotaan selviävätkö yöstään ulkona kesäkasvini, petuniat, pelakuut ja pari tähtisilmää. Laitoin heidät kasaan ja kaksi-kolminkertaisen hallaharson alle... no, jos kuolo korjaa, niin eipähän tarvitse enää hyysätä niitäkään. Vähänkös siis jännittää. Yhden tarjottimellisen itse siemenestä kasvattamiani pelakuita kyllä sisälle kärräsin, ovat liian nuoria vielä jäämään yön armoille! Ties mitä susia siellä liikkuu... Eli hyötykasvit jäivät tänään toiseksi tällaiselle "hyöty"nikkaroinnille, mutta ehkä jonain päivänä vielä sitä salaattiakin saadaan johonkin kylvettyä.

3 kommenttia:

  1. Ihanat tuoli ja lipasto. Varmasti tosi kauniit kun kasvit vielä kasvavat kiipeilemään huonekalujen laitoja.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Sitä kasvien kasvamista jäämme jännityksellä odottamaan...

    VastaaPoista
  3. No jopas oli sympaattinen ja ihanan luova systeemi ♥

    VastaaPoista