keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Puutarhamaanantai

Juu. Puutarhamaanantai. Tai siltä ainakin tuntui tuossa olikos se eilen, kun ei mikään oikein sujunut. No, ei hätiä mitiä, istutin pari peace-ruusua. Tai oikeastaan viisi ja sekös auttoi. Eipä enää mikään harmittanut. Eli ruusu body count oli talvelta kaksi yksilöä, muut ovat enemmän ja vähemmän kasvussa. 


Ja peace-ruusuista sujuvasti siirrytään tämän päivän iltapuhteeseen. Laattoja 40x40 tasan sata ja ne piti raijata kärryillä takapihalle finfoam-henkisellä routimisenestolevyllä päälystetylle kasvihuoneperustukselle. Hyötyliikunta kunniaan ja ei kun hommiin. Niin ne laatat vaan asettuivat siihen vähitellen. 


Välillä (tai oikeastaan jälkeen, mutta suotakoot kirjoittajalle tarinankerronnallisiin syihin vedoten hieman vapauksia) oli aikaa tervehtiä puutarhassa kukkivia kaunokaisia. Laatat sen kun hyppelehtivät sillä välin omille paikoilleen. Angeliguet, jotkut narsissit ja vuokot ovat aikas kiva yhdistelmä.


Suloisesti sekamelskana vuohenputkien välistä pilkistää jos minkälaista perennaa ja tulppaania seuranaan liljakukkojen asuttamia liljoja. Vasemmalla näkyy, etten raaskinut suloisia lemmikkejä ruohonleikkurihirmun kanssa pois ajella. 


Kolmannen vuoden patjarikkoperhe. Ihan sama, vaikka vähän ruohoa seasta pilkistääkin ajoittain, mutta ylpeänä voi röyhistää rintaansa ja todeta, että ihan itse pienin nakkisormineni olen nämäkin taimet koulinut ja karaissut! Eipä olisi uskonut näistä rääpäleistä mitään tulevan.


Ruohosta tuli mieleen sellaista, että tässä kasvaa jonkin sortin (jalo?)pähkämö muistaakseni. Tuo penkinkorvike tuli joskus tehtyä todella hätäisesti ja alkukeväästä se on lähinnä ruohon kansoittama. Mutta totesin, että en ehkä ala siihen koskea, sillä niin innokkaasti tämä pähkämö siinä kasvaa, että parempi niin . Vähän kuin tietotekniikan kanssa: jos joku toimii niin ÄLÄ koske siihen. 


Pihalla oli omenankukan terälehtiä ei varpaiden (SMG) vaan laattojen välissä.


Tällaiset kärryt löysin tuolta navetanperukoilta nurmikonleikkaamista vaikeuttamaan (okei, onhan siinä pyörät). Ajattelin vielä muutamia kukkia kyytiin lastata. 


Ja magnolia on osoittanut vihdoin elonmerkkejä!
Pieniä nystyjä lähtee tuolta varren alaosasta... saa katsoa, miten käy.


Ja tulppaaneja pitää taas ihailla, taustalla ruusu. 


Plantsun petunianpistokkaatkin alkavat kukkia. 


Omaorvokki!


Kaverilta saatu ananaskirsikka, joka vietti suurimman osan talvesta ja keväästäkin oksapistokkaana vesipullossa. Mutta kyllä hän on näemmä ihan tyytyväisen oloinen. Vinkit hänen kasvatukseensa otetaan vastaan.


Sama penkki taas. Pian pitäisi olla paljon muitakin penkkejä, kun tulee kukkatoimituksia postissa.
Juu. Kyllä. Repsahdin pahasti taas klikkailemaan tuossa yhtenä sadepäivänä.


Toukokuu on nyt ollut ihan mahtava taimikasvatuksen puolesta. En ole periaatteessa juuri mitään kiikutellut edestakaisin ja nyt riittää puhtia muihinkin hommiin kun taimikasvatus ei vienyt kaikkia mehuja. Eli reseptinä on ollut heittää vahvahkot taimet pihalle ja ne selviävät, jotka ovat selvitäkseen.


Mutta kuka syö malvaani?!
Muurahaiset vai malvamato??


Ja näin laatat löysivät paikoilleen kukkia ihastellessani. 
Muutama jäi vajaaksi, kun pitää vaihtaa rikkinäiset ja vielä yksi rivi ottaa. 


Tästä on hyvä jatkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti