sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Syksyn odotusta...

Nyt on kyllä maailmankirjat sekaisin. Minä odotan täällä sormet syyhyten syksyä ennen kuin kesä on ehtinyt edes kunnolla alkaa! Syyllisiä asiaan ovat nämä, joista olenkin jo kaahottanut moneen otteeseen aiemmissa jutuissani:Elikäs takapihan paljon kytätyt tulpaanit riemastuivat kukkimaan eilen!

Blue diamond ja liljatulppaani ballade. 
Lisää näitä!         

Nimettömästä pionistakin pukkaa jo nuppua. Mikähän hän lienee? Kukkii komealla kukalla aika aikaisin kesäkuun alkupuolella. 


Ja sitten seuraavat itsemurhakandidaatit kasvimurhaamossamme: magnoliat! 
Vasemmalla pikkupurkissa George Henry -niminen purppuramagnolia, jonka selviämisestä Suomen oloissa ei ole kuulema takeita, kertoi Kauppilan puutarhassa vierailijana ollut magnolia-asiantuntija. Samainen heppu sitten suositteli tuota toista - lajiketta en juuri nyt muista - joka kukkii parhaillaan Ruissalossa. Tuon pienen rääpäleen ajattelin pistää ruukkuun kasvamaan ja sitten talvettaa jossain suojassa. Isompi menee maahan jonnekkin suojaisaan paikkaan... piti ostaa ensin pienempi taimi, mutta kassalla huomasin, että oli väärää plaatua (valkoinen), menin vaihtamaan ja totesin, että kai sitä samoin tein voi tuollaisen ison rotkaleen ostaa... Oli hyvä helatorstain puutarhakierros! 

4 kommenttia:

 1. Kaunista kukintaa, kyllä tuollaisia kannattaa laittaa syksyllä paaaljon lisää. Ja magnolia, sen elämää kyllä suurella mielenkiinnolla seuraamme myös tällä puolen ruutua :)

  Pionin nimestä tai lajista saa selvää viimeistään kukinnan aikana, hieno hänestä varmasti tulee.

  Oi ihanuutta tätä kevään aikaa! Tässä minäkin välipalalla näppistä nakuttelen, mutta nyt on kirmattava takaisin tomaattien istutuspuuhiin. Tänä vuonna yritän muistaa pestä isot ruukut nimenomaan syksyllä, niin ovat sitten näinä vauhtiviikkoina valmiina käyttöön...

  VastaaPoista
 2. Hienoja, hienoja kuvia ja komeita tulppaneja, kyllä niitä kelpaa käydä ihastelemassa. Ja samoin täällä, kaikkea kaunista tulee bongattua blogistaniassa ja siirrettyä unelma listalle. Syksyllä haluaisin myös lisää liloja tulppaneita ja kirjopikarililjoija.
  Odottelen myös viimevuonna istuttamienei magnolioiden henkiin heräämistä, pari on maassa (ilman mitään pakkas peitettä) ja yksi purkissa, ovat (tai olivat, vielä ei varmuutta tästä) suomalaista kantaa joten sitä myöden pieni toivo..
  Jään odottamaan kokemuksiasi :)

  VastaaPoista
 3. mulla on sama pioni - mutten nyt muista nimeä... olinpa suureksi avuksi... =) Ihanat tulppaanit! Hei ja sinulla on nuo hassut kirjaimet asetus päällä näissä kommenteissa.

  VastaaPoista
 4. Magnolian selviytymistarinaa odotan minäkin innolla...

  Cosmos, meinaatko noita inhottavia sanoja, joita pitää kirjoitella ennen kuin menee kommentti läpi? Olenko vähän vainoharhainen, jos ne ovat siinä vai onko teille hassusanattomille tullut paljon roskakommentteja? (Minun kommenttejani lukuunottamatta :D)

  VastaaPoista