tiistai 22. toukokuuta 2012

Tulppaanien metamorfoosi

Ja taas se jaksaa tulppaaneista jankuttaa!

Tuossa töistä tullessani kävin taas ihanassa auringonpaisteessa tirkistelemässä, että mitähän on taas tämän päivän aikana tapahtunut. No, olin jo ottanut aiemmin auenneista ensimmäisistä angeligue-tulppaaneista kuvia ja olin silloin ollut hieman pettynyt vaaleaan sävyyn. Nyt kuitenkin punastelevat sen minkä kerkiävät! Kaipa sitä nyt tällaista amatööristelijää saakin posket punoittaen hävetä... toivottavasti jatkan yhtä nolostuttavia touhujani myös tomaattien satokauden aikaan!






Yllä sama angeliguen kukka parin päivän erolla. Tai olisikohan sittenkin foxtrottia? Sekaisin laitoin kumpaakin tuohon aitan edustan penkkiin, jossa muuten kasvaa palloesikot, jaloangervot, muutamia anemoneja ja tähkäkimikki.






Niin, ja toinen hämmentävä asia ovat nämä tulppaanit. Ovat siis samoja, kuin blue diamondin kanssa täällä kukkivat ballade liljatulppaanit. Eli mitähäh? Nyt on aloitteleva tarhuri ihan multainen sormi suussa pähkätessään, että mikähän vaikuttaa eniten näitten tulppaaneitten ilmiasun eroon. Tällä kertaa olen (melkein) varma, että se ei ole huono muisti istutuspaikoista, joka tekisi tepposet.






Kesäkukkia kurkistaa jo muutaman päivän jälkeen pata-elmukelmuvirityksen uumenista. Jotenkin sitä vaan on huomattavasti paljon intopiukassa näistä itse kasvattamista kesäkukista kuin niistä tarjoustalon 8kpl/5€ tyypeistä. No, kai niilläkin persoonattomilla on äiti ollut. Oikealla kasvihuoneen puutteessa viritelty entinen bussin lasi, joka oli aiemmin alakuvassa olevan kasvilavan päällä, mutta on nyt tomaattien kesäkoti ainakin alkuun. Purkkihärdelliä parhaimmillaan...






Vihdoin sitä sai myös aikaiseksi vähän noukkia kesäkuuruohon ja ruusunätkelmän taimia tuolta lavalta. Olivat jo sen verran isoja, että omiin purkkeihinsa pääsivät. Liekö liian aikaisin, se nähdään kohta. Olin myös aluksi ihan rikki, että tuli laitettua myös myskimalvaa omista siemenistä, mutta sitten tajusinkin, että eivät vietävät olleet penkissä talvehtineet. Miten ihmeessä tämä nyt on mahdollista?






Ja lisää purkkisulkeisia. Yli-inokkaasti liian aikaisin kylvetyt daaliat venähtäneena ja muutamia muita sovelluksia... Pitää varmaa  huomenna shoppailla lisää ruukkuja, on akuutti ruukkupula iskenyt. 






Ja minun ihka ensimmäinen kirsikkapuuni kukkii!
Luulin myös, että takapihan luumupuu oli heittänyt henkensä, mutta sittenkin näkyy vihreitä silmuja. Lieko Viherpihassa mainittu japanilaisten keksimä kikkakolmonen elmukelmulla auttanut järsityn reppanan pelastumiseen...




5 kommenttia:

  1. Sulla on kunnon purkkisulkeiset :) Hauskaa, että jaksat noin paljon itse kasvattaa kesäkukkia. Ja eka tulppaani on aivan ihana, molemman värisenä!

    VastaaPoista
  2. O la laa, mikä Angelique! Aivan hirmu suloinen.

    Ja olen ihan samaa mieltä itse kasvatettujen kesäkukkien tuottamasta suuresta ilosta. Kaupasta saa kiikutettua peruskukkaa eurolla taimi, mutta ei niihin mitään sen syvempää suhdetta synny. Siitä voi tietysti olla kahta mieltä, että onko sekin vaan ihan hyvä asia, eh.

    Ja bussin lasin alla taimet kasvavat varmaan vauhdikkaasti :) Komeita pikkukasveja ne ovat jo nyt!

    VastaaPoista
  3. Juu, kyllä täällä löytyy purkkeja ja purnukoita ympäri pihamaata. Vähän kyllä hirvittää, kukkiiko mikään kesäkukista mihinkään järkevään aikaan ennen pakkasia syksyllä...

    Että on mahdottoman mukavaa kytätä, miten tuollaiset pienet rääpäleet vähitellen kehittyvät siemenestä isoiksi (?!) kasveiksi! Aina jaksaa hämmentää se (toivottava) kasvun ihme, että minimaalisista siemenistä tulee jotain...

    VastaaPoista
  4. Ihana Angelique! Tuo toinen tulpsu ei kyllä mitenkään voi olla Ballade... sen täytyy olla joku dementiatulppaani, jota et muista istuttaneesi.

    Voi että oikein liikutti sun kirjoituksesi tarjoustalokasveista, että kai niilläkin on äiti :-) Se oli kyllä takuulla kaikkein kauneimmin sanottu, mitä niistä koskaan kukaan on lausunut. Todellisen puutarhaihmisen mietteitä!

    Ja sitten jotakin ihan muuta: bussin ikkuna *putoaa penkiltä pelkästä naurusta* Jos ei tämän alan harrastajat ole intohimoisia, innovatiivisia ja itkettävän sitoutuneita, ei sitten ketkään.

    VastaaPoista
  5. Dementiatulppaani, niitä tosiaan kasvaa kovasti paljon minulla :D Ei mitään olisi vaikka muistiinpanojen teko syksyllä? Tosin sitä iskee niin maanisesti niitä sipuleita maahan, ettei malta mitään raapustaa ylös.. Ehkä ensi vuonna...

    Niin, kaipa joku on myös niitä kesäkukkia hyysännyt, mutta aikamoinen suurperhe on ollut kyseessä kaupan kukilla :) Mahtavatkohan olleet saaneet tarpeeksi huomiota ja kauniita sanoja ;)

    Olen noita laseja katsellut aikani autotallin perukoilla ja oltiin niitä heittämässä poiskin juuri ennen kuin tuli heureka. Kyllä pelittää hyvin juuri esimerkiksi sen kasvulavan päällä ja tomaatitkin ovat olleet vähän suojassa. Kaikkea se kasvihuoneen puute aiheutta...

    VastaaPoista