tiistai 14. elokuuta 2012

And the nomination goes to....

* Rummunpäristyksiä*

Tänä aamuna - kun kerrankin on lämmin ja aurinko paistaa - välttelin gradun ja artikkelin kirjoittamista kastelemalla laiminlyötyjä kukkaraukkoja ja yrittäen imeä vielä vähän kesäenergiaa kaikesta vihreästä. Siinä kierrellessä oli pakko kaivaa kamerakin esiin, koska muutama arvonimike oli jaettava. 


Ensimmäinen arvonimike on kesän sitkein kukkanen. Nämä kaksi tarhakukonkannusta ovat selvinneet siemenenä taimilavalla viime syksyn sateista, kevään märkyydestä, siirtämisestä ruukkuun ja totaalisesta laiminlyönnistä. Tänään huomasin, että ovat ihan yksikseen taimilavan vieressä kasvaneet honteloiksi vähän kuivahtaneiksi, mutta ennen kaikkea kukkiviksi yksilöiksi. Mahtavaa! 


Seuraava arvonimike on hätkähdyttävin väriyhdistelmä, joka menee jaloangervolle ja tähkäkimikille (kai se sellainen on, nyt ei millään muista varmaksi). Toimii vielä paremmin vähän varjossa. 


Ja kolmas arvonimike menee vaaleanpunaiselle daalialle (lajit meni ihan sekaisin esikasvatuksessa...): Pihan suurin kukkanen. Tämä daalian ensimmäinen kukka on suurempi kuin minun kämmeneni. Että sitä voi olla ylpeä! Taustalla näkyy heinäseipäistä väkertämäni obeliski-systeemi, johon viritän keskelle roikkumaan jonkun lyhdyn talveksi. 


Kunniamaininta menee pasuunakukalle, joka on sittenkin kehittänyt nuppuja, vaikka olen unohtanut sitä kastella ja lannoittaa. Onko jollain vinkkejä, pitäisikö tätä rehua alkaa hillitä talvilevolle vai vielä antaa virtaa, kun lehdet tuppaavat kellastumaan?


Jeespoks, nyt pihalle kirjoittelemaan, jos näkisi jotain ruudulta auringonpaisteessa...

2 kommenttia:

  1. Hyvin valitut arvonimikekohteet! Kyllä jotkut tapaukset ovat semmoisia sissejä, että meinaa voikukkakin jäädä kakkoseksi. Vaaleanpunainen daaliasi saa multa vielä Katsojan Kaunotarsuosikki -arvonimen.

    Ja arvonimien jakelu on erinomainen tapa vältellä kaikenlaisia kirjoitustöitä, erityisesti gradua, ilman että tulee ihan lorvehdinnan tuntu ;D

    VastaaPoista
  2. Daalia kiittää katsojan suosikkinimikkeestä! :) Tuolla se vielä kukkii tyytyväisenä, vaikka ihan se suurin kukka onkin jo vähän lannistunut.

    Ja kyllä, sitähän tuntee itsensä melkein todella viralliseksi näissä nimitystehtävissään! Kyllä saa gradut ja artikkelit väistyä tällaisten tärkeiden tehtävien tieltä.

    VastaaPoista