maanantai 6. elokuuta 2012

Kukkaterapiaa, pari tomskua ja keppejä

No niin. Nyt on aika jättänyt tarhurin... ja kiitänyt lujaa jonnekki syksyn tienoille jättäen pihan yhä yltyvän kaaoksen kouriin. Sade mädättää pelargonit ja muut pystyyn ennen kuin ehtivät kukkimaan ja vallitsevista olosuhteista näyttävät nauttivan vain rikkaruohot. Koivun roskia sataa kuin lunta konsanaan - ja siitä tulikin mieleen, että täällä päässä on saatu lähes fyysisiä ahdistusoireta tulevasta talvesta, jota varten ei ole saanut akkuja kesällä kelien puitteissa ladattua.

Tähän oheen ajattelin tosin pari kivaa kukkakuvaa niistä muutamista onnistumisista laittaa... välillä silti sitä tuntuu siltä, että jonkun fiksumman tekemä puutarhasuunnitelma (ja joku sitä toteuttamaan) olisi kuitenkin kiva, sillä kun selkänsä kääntää voittaa kaaos kosmoksen...Tässä siis muutama kukkaterapiakuva piristämään olotilaa. En aio nyt enempää loruilla, sillä jokainen auringonpaisteinen (pilvinen, tuulinen ja ei-sateinen) hetki pitäisi käyttää hyväkseen ja poukkoilla pihassa harkiten tarttuvansa lapioon. Sateen katkoessa puutarhailun rytmiä on itselleni ainakin kasvanut tehtävien hommien lista lamauttavan ei-lomamaiseksi ja sitä on vaan laiskemmaksi muuttunut. 

Tomaatin raakileitakin olisi, saas nyt katsoa meinaavatko yhtään punastella vaikka kukatkin nypin. Kepit on taas viritetty keskelle pihaa eräänlaiseksi obeliskiksi apinoiden muiden vastaavia virityksiä.


Tulikohan vähän valivali...
No, ehkä tämän kesän kunniaksi vähän vielä lisää: valivali...

6 kommenttia:

 1. Mä oikeesti niin yhdyn tähän - valivali tätä kesää, ihan jostain syvältä - oikeesti!!! Saisko otettua uudestaan alusta ja huomattavasti parempi versio, kiitos!

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla susta! Kukkasi ovat aivan valtavan kauniita, ei sitä poissaoloa todellakaan huomaa. Ehkä me normaalisti hääräämmekin puutarhan kimpussa ihan liikaa?

  Koivunsiementä sataa nyt ihan ärsytykseen asti. Olen suunnitellut omieni varalla metsurin tilaamista...

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista ja vertaistuesta kummallekin! (Itse olen ollut laiska, mutta silti seuraillut blogejanne vaikkakin kommentoimatta:)) Täällä on laiskuuden, aikaansaamattomuuden ja huonojen kelien yhdistelmä saanut aikaan päivitysviiveen...

  Ja Cosmos, todellakin pitäisi joku reklamaatio tehdä tästä kesästä! Ja Geranium, metsurin lisäksi on tilauksessa justhetikohta se muistaakseni sinunkin maintsemasi asfaltointipalvelu...

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania terapiakukkakuvia. Saa huokailemaan. :)

  Siis tämä kesä on aivan per....stä. Yhdyn valivalitukseen, myös ahdistusta tunnen lähestyvästä pimeästä ja kylmästä kaudesta. Aurinkoa ja lämpöä ei ole ollut kyllästymiseen tarpeeksi. Mälsää.

  Mullakin pelargoniat on lähes pelkkää lehteä, kukinta on jäänyt aivan onnettomaksi, kukinnot on homehtuneet jo ennen avautumistaan. Vain marketat ja nukenkaulus ovat sinnitelleet.

  Positiivista on se, ettei kevään istutuksia ole tarvinut paljonkaan kastella ja kaikki kasvit, monimuotonurmikosta lähtien voivat paksusti.

  VastaaPoista
 5. Voi anteeksi, mutta minä en valivalivalita kyllä tästäkään kesästä. En tartte hellettä yhtään. Tämä viikko on mennyt ihan pelastusarmeijalle, kun en ole jaksanut tehdä mitään, vaikka olen lomalla.

  Valivalitan sen sijaan omaa tekemättömyyttäni. Kaaosteoria on muuttunut käytännöksi täällä, eikä täällä asu pirskatti vieköön ketään, joka ottaisi niskalenkin siitä.

  Äääähhhh....

  VastaaPoista
 6. Tekemättömyys piinaa myös täällä. Miten sitä saisi itselleen sellaisen oikein tehokkaan puutarhaolon? Minua vähän pikkuriikkisen masentaa se, etten ole saanut kaikkia Suuria Suunnitelmia toteutettua...

  Ja oikeastaan hellettä ei ihan mahdottomasti tarvitsisi olla, lämmintä vain, ja ehdottomasti vähemmän sadetta. Tuo sade on siis se eniten ärsyttävä asia, tänäänkin taas ollut enempi harmaa kuin sininen (tai edes valkoinen) taivas.

  VastaaPoista