lauantai 22. syyskuuta 2012

upside down

Tällaisen - jo jossain blogissa esiintyneen - ruukun sain tuliaisiksi siskolta, kun kävi Amsterdamissa pyörähtämässä. Vähän luulisi orkidea-reppanan päätä huimaavan, mutta katsotaan, kauanko kestää hengissä. Sain mainion syyn ostaa ensin itse plantsun orkidean (näkyy kuvassa pöydällä). Sitten totesin sen olevan liian iso ruukkuun. Seuraavaksi manguin tuolta paremmalta puoliskoltani tuliaisiksi tänään samaisesta kaupasta kissanruokaostoksilta tuollaisen miniorkidean. Nyt mahtui ja ainakin ruukun pahvilaatikon mukaan orkideojakin niissä kasvatetaan.Sitten vielä kosmoskukkia pihatulien kera. Se on syssy ny.

8 kommenttia:

 1. siisti ruukku! kerro sitten miten orkidea siinä viihtyy. =)

  VastaaPoista
 2. Upside down, boy, you turn me... Diana Ross kai se sillä tavalla joskus lauleskeli. Tuli heti mieleen :-) Hieno on orkidean uusi huusholli.

  Soma on valkoinen kosmos myös tulen valossa. Oikein hieno!

  VastaaPoista
 3. Hauska silmänilo tuo ruukku orkideoineen! Kaiken voi näköjään tehdä uudella tavalla :)

  Mitä sinulla kasvaa heti tuossa ikkunan edessä, kauniita pikkutaimia..

  VastaaPoista
 4. Jeps, täytyy seurailla, miten orkidealla pyyhkii... :) Sillä on sellainen keraaminen "kulho" tuolla ruukun ylä- (vai ala-?!?) osassa, josta vesi sitten hitaasti imeytyy jatkuvasti multaan.

  Geranium: heheeheh, nättejä pieniä taimia tosiaan! Ovat vähän myöhäisherännäisiä basilikoita, joista ei ehkä ihan suurta erää pestoa tule :D Onkohan muuten vielä liian myöhäistä ottaa pelakuun pistokkaita taas diskoilemaan kasvuvalon alle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt, tiedä vaikka kuinka innostuivat pestotehtävässään ;D

   Kokeile ihmeessä ottaa pelakuun pistokkaita, kun on kasvuvalo avittamassa eloa. Eihän siinä pahimmassa tapauksessa menetä kuin muutaman pistokkaan, mutta parhaassa tapauksessa saa uusia pelargoneja hirmu kätsästi...

   Poista
  2. Juu, mietinkin vain, että onkohan liian myöhäinen ajankohta hyvälle kasvistartille? Viime vuonna otin pitkän rivin pistokkaita ja osa selvisi hyvinkin. Toisaalta olisi kiva noita "harvinaisempia" yrittää säästellä, mutta niitten pistokkaiden hyysääminen...

   Poista
 5. Mulla on kesän keikkunut parvekkeella tuollainen musta väärinpäin-ruukku. Siinä on kasvanut persiljaa! Säästää pöytätilaa, kun pistää ilmaan roikkumaan :)

  VastaaPoista
 6. Jep, ajattelinkin, että jossain olin tällaisen ruukun esittelyn bonganut :) Eli persilija pärjää hyvin, katsotaan, miten tuo eksoottinen roikotettava...

  VastaaPoista