lauantai 21. huhtikuuta 2012

Kukei kevätpäivän piristykseksi

Viikonloppu etenee tässä aika peruskaavalla: kakku, kukka, kakku, kukka... Tässä vähän vahingossa ostamani uudet pelargoni-kaverini, kun tuossa torstaina ihan vahingossa ajoin Plantageniin. Niin nätisti siellä kukkivat, ovat jotain riippapelargoneja olevinaan (aikas jämäköitä siihen nähden) ja pakko ne oli mukaan ottaa...

Ja tässä edellisessä postauksessa murehtimani Angel's eye... en raaskinut katkoa, kukkikoot reippaana!
Tomaattidisko.

Lidlistä ystävänpäivän tienoilla hankitulle perhoskämmekkäorkidealle meinasi käydä huonosti jo ekoina päivinänsä: Kissat hieman kisailivat ikkunalaudalla ja humps, niin oli orkidea maassa. Minä tietysti hädissäni kukkaa takaisin keppoon haalimaan, mutta otti jotenkin nokkiinsa, kun juuret alkoivat huonoksi menemään. Orkideapeukaloa minulla ei ole, joten joidenkin ohjeiden mukaan siirsin hieman varjoisampaan, suihkuttelen usein ja pidän sopivan kosteuden, jotta jaksaisi uusia juuria kasvattaa... Nyt näyttää siltä, että ihan virkoamaanpäin on, vaikka kaksi alimmaista lehteä on ihan keltaiset. Vihertyneiden ja uusien juurien lisäksi kasvattaa jotain tällaista kukkavanastaan ja vanhat nuput eivät ole auenneet: Ihan kuin uutta kukkavanaa keskeltä vanhaa työntäisi. En tiedä, onko kuolonkorinaa, mutta toivotaan, ettei.

Tässä minä näen metrisen runsaasti kukkiavan runkoverenpisaran, en tiedä teistä.
Edellisissä tomaattikuvissa oli selkeästi valtava tomaattisato.
Ai miten niin puutarhaintoilu vääristää havainnointikykyä?

Toivottavasti aurinko kurkistaa huomenna niin ehkä saisi jonkun tulppaanin kukkimaan.

1 kommentti:

  1. Kauniita pelargoneja ja tomaatteja ja kaikkea! Ei havainnointikykysi ole lainkaan vääristynyt, mäkin näin tuossa punaisia tomaatinpulleroita ja mahtavan verenpisarapuun :)

    Tuo Enkelinsilmä on kyllä upea. Kiva, että annoit sen kukkia, meidänkin iloksi!

    VastaaPoista