tiistai 10. huhtikuuta 2012

Lontoo pääsiäisenä

Piipahdettiin Lontoossa tuossa pääsiäisenä to-ma. Ihan mukava reissu, paljon tuli tallattua ympäriinsä kaupungilla, geokätköiltyä ja nautiskeltua ylipäätänsä kaupungin meiningistä. Hippusen on tuo kevät edennyt siellä pidemmälle ja kaikki kukkivat puut ja pensaat olivat täydessä kukassa, kirsikat ja kameliat etunenässä.Olen ihan auttamattoman surkea shoppailija. Nauroinkin tuossa, että ollaan ihan Lontoossa, jossa kirjamiellisesti voi shop til you drop, mutta eipä tarttunut mitään rytkyjä pahemmin mukaan kun ei oikein missään kaupoissakaan käyty... Kuitekin Portobelloroadin Pound land -nimisessä kaupassa (kaikki punnan hintaista) viherpiipertäjän silmät kirkastuivat: Ah, mikä ihana hylly täynnä kukkasipuleita ja juurakoita! 

Maltoin kuintekin mieleni ja mukaan tarttuivat vain tämä ihastuttava zephuranthus robustus (heinälilja?!? kertokaa joku fiksumpi), enkä voinut myöskään vastustaa pinkkiä sekoitusta freesiaa, anemonea ja gladiolusta. Ihan kuin noita kukkasipuleita ei olisi jo hamstrannut tarpeeksi... Olin kyllä ylpeä itsestäni, etten ostanut yhtään enempää, en edes pelargonian siemenistutuspakettia!


Juurakkoina - kaiketi - mukaan lähti pari kurjenpolvea ja salkoruusuja. Väittävät olevansa perennoja, mutta tuo salkoruusun kestävyys hieman arveluttaa - jos nyt suostuvat edes kasvuun lähtemään! 

Loppuun vielä kuvakavalkaadi kukkasista pitkin Lontoon katuja. Oma valmistujaislahjaksi saamani ruukkukokoinen valkoinen kamelia vaikuttaa aika vaatimattomalta näihin verrattuna... kukatkin sain siltä äkkiseltään lakastumaan, kun en varmaan tarpeeksi antanut vettä. Jos löytyy vilpoisampi paikka sille, niin uusi yritys ensi talvena kukittaa. Suurin osa pubeistakin oli kukkasin vuorattu! Ihan mahtavaa, tahtoo tällaisen talon kanssa.
3 kommenttia:

 1. Kylläpäs Lontoossa kukkii hienosti :) Pubi on kyllä hyvä, mulla ainaski iskis tuolla kohtaa ihan varmasti jano ;)

  VastaaPoista
 2. Juh, kyllä siellä sisälläkin käytiin ja kukkasia oli vessassa asti ;)

  VastaaPoista
 3. OMG, niin kuin nuoriso sanoo! Onpa ihana postaus, sillä yhdistelmä Lontoo & puutarhailu on parhautta! Ja vielä pubikin siinä kombossa... tämä olisi kyllä mun käsitys taivaasta ;)

  Britannia on kyllä kukkahörhöilyn kultamaa, tuoksuherneyhdistyksiäkin on useampia... Tämä postaus kyllä muistutti mua siitä, että "isona" täytyy asua eri maapallon kolkissa vuodenkierron mukaan. Syvin Suomen talvi kasvatellaan palmuja Kaakkois-Aasiassa, keväämmällä voisi asettua nimenomaan GB:hen, kesän asua kotikonnuillaan ja syksyn tullen lähteä Välimeren maisemiin. Enää tarvitaan se vapaus ja ne rahat, suunnitelma on valmis!

  Ihana tämä sinun blogisi - laitan linkkilistalleni, jos sopii, ja jään lukijaksi. Oh yes indeed!

  VastaaPoista