torstai 25. huhtikuuta 2013

Tunnistustehtäviä ja metsästyskauden avaus

Nyt niitä taas on. Liljakukkoja. Ensimmäinen talviuniltaan heräillyt punainen paholainen pääsi hengestään kenkäni liiskaamana. En yleensä ole mitenkään verenhimoinen vaan ennemminkin hyvinkin empaattinen pienillekin otuksille, mutta näiden veijareiden kanssa ei ole leikkimistä ellei halua kaluttuja liljanvarsia. Eli game is on, huutakoot ja vikiskööt kukot miten paljon hyvänsä! (Ne vikisevät ihan oikeasti kun niitä liljoista noukkii...)

Tässä liljakukkotaistelutanner.
Sitten tunnistustehtäviin.


Nämä pikkiriikkiset taimet ovat saaneet alkunsa siementenkylvövimmassa, jossa myös muun muassa pelargonien kylvöpaikat unohdin. No, olettaisin, että kyseessä on joko koristetupakka tai sitten palloesikko, sillä säästin niiden minisiemenet inhottavuutensa takia viimeiseksi kylvettäväksi. Kumpikin olisi toivottu kaunistus puutarhaan, mutta mietin, että ehtisikö sitä kylvää vielä sitä ei-itänyttä lajiketta vai jääneekö ensi kesään. Eivät he kovin vauhdikkaasti kasva sahalaitaisine pikkupikkulehtineen, mutta toivottavasti tästä jotain nyt tulee. 


Kukkapenkissä itää paljon jotain tällaisia vihreitä, jotka ovat näemmä saaneet alkunsa tuollaisista pienistä mustista siemenistä. Vieressä tulppaaninalku mittakaavana. Penkissä kasvaa muun muassa neilikkaa, syysleimua, koreanangervoa, jättilaukkaa ja paljon muuta, muun muassa heinää ja ruohoa. Onko nyt niin, että tarhuri turhaan innostuu ja joutuu vain kitkemishommiin kun paljastuukin, että tuo on joku heinälajike vai mitä se oikein mahtaa olla? 


Ja hiphei, joulun inhokkikasvini hyasinttikin kurkkaa penkistä! 
Ehkä meistä tulee vielä kavereita, jos on oikein nätti.10 kommenttia:

 1. Se on bellis, kaunokainen! Sano mun sanoneen, tuollaisia ne juuri on. Jos sinulla on siis kasvanut bellistä jossain tuossa lähettyvillä?

  Hieno hyasintti sieltä on nousemassa, kunnon tukeva kukinto hänellä. Pikkutaimia en tunnista, mutta villin veikkauksen heittäisin, että palloesikko . Siinä on 50 %:n mahdollisuus olla oikea vastaus, heheh.

  Liljakukko, voi plääh, joko nekin ovat liikkeellä. No, kuten sanoit, the game is on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei veikkaa, ei voi voittaa! Eli fifty-sixty on mahdollisuudet, vaikkei tässä palkintoja jaetakkaan. Ja olisikin kaunokaista (vaikkei sitä missään kasvakaan), mutta taitaa laukan puolelle mennä... Tuo pikkupikkutaimi voisi olla palloesikko, mikä sinänsä on sekin iloinen, mutta hidaskasvuinen ylläri.

   Poista
 2. Minä veikkaan jättilaukkaa. Itselläni sama ilmiö. Mutta ainakaan minulla nuo eivät valitettavasti jaksa isommiksi kasvaa - ovat ehkä liian kuumassa paikassa.
  T. Tammitar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, voisi hyvin olla laukkakin! Katsoin tarkemmin siemenen kokoa ja sehän on juuri jonkun ison laukan siemenen mittakaavaa. No, kaunokaisia nekin ovat, omalla laukkamaisella tavallaan :)

   Poista
  2. Juu, luulen tosiaan, että Tammitar on oikeassa. Kuivattamieni laukkojen siemenet (jotka iloisesti lattialle välillä rapisevat) ovat juuri samanmoisia. Kaunokaisia siis :) Onhan se sääli, jos eivät isommaksi kasva, tuohon kyllä minusta sopisi valtava laukkatarha.

   Poista
 3. Yäk, liljakukkoja! Minusta ei olisi niiden keräilijäksi ja liiskaajaksi, joten siksipä olen liljaton :) Minä yritän pitää puutarhamessuilta ostaamani palloesikkoa hengissä sisätiloissa siihen asti, että saisin sen istutettua mökille. Ehkä sunkin taimista tulee just niitä...

  VastaaPoista
 4. Niinpä. Kovasti sitä on itsensä kovettanut ja vikisevät liljakukot listii jo ihan mielellään tietäen, että palkkiona saa hienot kukat. No, ainakin pitäisi tulla.

  Palloesikko on pop, tykkään omista jo olevista todella paljon, joten kannattaa hyysätä sitä sinun yksilöäsi tunnollisesti :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä noista sinimustissta siemenistä ja heinämäisistä tyypeistä laukkoja tulee. Jonakin vuonna. Ehkä vuonna x+3 tai x+4. Minulla on menossa x+2-vuosi, eikä lehtiä ole vieläkään koolla pilattu. Ovat ne kuitenkin nyt isompia kuin heinämallit.

  Tsemppiä, ja kärsivällisyyttä!

  Muita en tunne. Paitsi tuon hyasintin, joka on MUHEVA!

  VastaaPoista
 6. Noita hitsin liljakukkoja tuntuu olevan paljon tänä vuonna. Meilläkin on liiskattu jo ties kuinka monta kukkoa puutarhasta. Palloesikot ovat kyllä superupeita, toivotaan, että taimet ovat niitä =)

  VastaaPoista
 7. Jahas, no minä veikkaan että helmihyacinttejä tulis noista ruohosipulin näköisistä. Ainakin minulla on niitä valtavasti juuri aina helmihyacintin (muscarin) lähellä.

  VastaaPoista