lauantai 6. huhtikuuta 2013

Messuamista ja lahopäisyyttä

Tulipas siellä sitten piipahdettua, Turun puutarhamessuilla siis. Sedät viininpunaisissa olkatopatuissa pikkutakeissaan ja höyryimureiden kauppiaat (tällä kertaa metrilakua oli kaupan hillitysti) tuovat jotenkin aina itselleni tuulahduksen Matti ja Teppo -aikakautta. Olihan messuilla tarjolla myös kukkia varsinkin A-hallissa, mutta näin myöhästetyn kevään aikakautena ne aiheuttivat lähinnä Suurta Kaipuuta ja Syviä Huokauksia. Rajoitetun messuamisaikani käytin tehokkaasti vilkuillen istutukset, ahmien värejä ja vähän shoppaillen (Avopuoliskon turha valittaa kun ei suostunut kerran tulemaan vahdiksi. Ja raha-automaattikin on messualueen sisällä!).Pistokkaita. Tässä pöydässä vielä hillitsin itseni.

Erilaisia virityksiä. Tuollainen putkijuttu pitää duunata itselle kesäksi.Tulppaaneja <3 
Kova ikävä heitä.

Tällä Pukin puutarhan hyllyllä sitten kävi ohraisesti. Ihan PAKKO oli napata mukaan edes yksi verenpisaran pistokas... Alla itselle muistilappu kyseisen yksilön lajista. Osalle myyjistä kelpasi vain riihikuiva käteinen, mutta onneksi tosiaan sai seinästä rahaa etteivät ostokset jääneet tekemättä. Tähän tosin tuo toinen tokaisi kuultuaan, että onpahan vastuutonta, ihan kuin baarissa olisi automaatti sisällä!

Pionien kodin pionit olivat lähteneet Turkusseen vähän reissulle.


Ja näihinkin hairahdin... ei voinut mitään! 
Markkinahenkeen sain näihin juurakko-ostoksiini "noh, laitetaan vielä muutama" kaupanpäälisiä. 


Siellä salkoruusut sitten odottavat kevättä saapuvaksi...


Vietin tässä joku aika takaperin vanhenemisen juhlaa. Taitaa olla dementia jo lähellä, kun ostin messuilta myös näitä allaolevia juurakoita kuusikin kappaletta. T:llä se nimi alkoi, kyseessä siis monivuotiset kasvit, jotka kasvavat n. 45-90cm korkeuteen, tekevät valkoisia kukkasia ja tuoksuvat kuulema huumaavasti. Ei kellään nyt olisi muistiseerumia auttamaan ja kertomaan onko kyseessä Toboir, Tauber, Treboir vai vaikka se Teppo?


Vanhenemista muisti myös isukki, joka piirsi teemaan sopivan kortin. Kakkuja olen saanut noin ensimmäiset kaksikymmentä vuotta, kunnes kakunteko siirtyi enemmän ja vähemmän minulle (ks. toinen blogini). Nyttemmin jääkaappia koristaa jo monen vuoden synttärikortit.


Lahjuksena vanhemmilta sain Onnellinen puutarhuri -kirjan ja messuilta tarttui tuo pelakuu-kirja ja Puutarha kukkii -kirja. Täytynee tyytyä vaan lukemaan, jos kerran kevät ei tulekaan...


Ihan pakko pistää vielä pari epätarkkaa kuvaa Assi-hepan ratsuttamisesta, sen verran hyvät messujen etkot olivat. Hienoa oli katsoa hevosta ammattilaisen käsittelyssä, komea on tamma. Ilo ja kunnia on saada hänen kanssaan puskaratsastella ja joskus kentällä vääntelehtiä... tosin tässä keväässä se on muistuttanut joko enemmän luistelua tai vesijuoksua, vuorokauden ajasta riippuen.

9 kommenttia:

 1. Hei vaan, Kiva postaus messuista :) Samoihin kohtiin hairahdin! Liittyisin sivustosi lukijaksi, mutten löydä sellaista kohtaa mistään?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Terhi! Kiva kuulla, että olisi kiinnostusta liittyä lukijaksi. Puuttuvan nappulan mysteeri selittynee joko sillä, että en ole uskonut kenenkään haluavan lukijaksi tai sitten sillä, että olen tyystin sellaisen unohtanut. Ja juu, nuo messujen laarit olivat kyllä todella petollisia, sinnittele siinä sitten juurakoiden kanssa maan sulamiseen saakka, kun kerran tuota luntakin taas tuli lisää...

   Poista
 2. Vastustamattomia houkutuksia, hyvä jotta automaatti löytyi alueelta :)
  Assi on tosiaan komea !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepulis, kyllä taas kelpaa tuollaisen aarteen selkään huomenna kavuta :) Mielestäni on hyvin vastuullista toimintaa ostaa vain muutama juurakko siellä houkutusten viidakossa. (Oli pakko juosta kaikki esittelijät vaan läpi, jottei hairahtanut sen enempään.)

   Poista
 3. Heh heh, vai tulivat Matti ja Teppo -ajat mieleen. Mitäs setiä ne viininpunatakkiset oikein olivat?

  Ja onneksi olkoon näin takautuvasti syntymäpäivälle ja syntymäpäivien väliseen aikaan! Tuo isäsi tekemä kortti on kyllä supermainio, ja ajatus puutarhatonttujen apuvoimista on erittäin hyvä. Hyötyhommiinhan ne pitäisi valjastaa pihoilta patsastelemasta.

  Teitkö juhlapäivääsi kakun? Täytyy käydä kurkkaamassa toisesta blogistasi kuvaa, vaikka tiedän, että niistä kuvista tulee hillitön kakunhimo. Upeita!

  Yritin kovasti kaivella iän haalistamaa muistivarastoa tuon T-kasvin suhteen, mutta mitään ei valitettavasti tullut mieleen. Toivottavasti joku tietäisi.

  Ja vielä yksi huutomerkkilause: Kaunis hevonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mattiteppo-miehet olivat siis niitä virkailijoita-mitälie siellä messukeskuksessa... eikös messujen kulta-aika ollut joskus n-luvulla? No, olen vieläkin ylpeähkö siitä, ettei mukaan tarttunut esimerkiksi japanin pienluumua tai muuta yhtä tärkeää vaan kovetin itseni pienten vaaleanpunaisten kukkasien edessä - kun eihän täällä kasva pian muuta kuin jääpuikot, jos lumentulo tätä mallia huhtikuussakin on!

   Kiitos onnitteluista, mutta kakkua tursuaa muutenkin korvista ulos, joten ehei-ei minulle sellaista :) Puutarhatontut olisivat kyllä hyvä apujoukko. Varsinkin, jos yöllä huomaamatta olisivat käyneet esimerkiksi juhannusruusun kaivamassa ylös tai vaikka kukkapenkin perustamassa. Täytyypä aloittaa rekrytoinnit asap.

   Tuo dementiakasvi on kuulema aika harvaan täällä käytetty, mutta jonkun hortonomin mukaan oikeinkin pätevä yksilö. Jossain olen ennenkin nähnyt, mutta tiedä sitten missä...

   Poista
 4. Täältä myös synttärionnitteluja! Ja onnitteluja hankintojen suhteen. Hah, vai kuin baariin olisi viety automaatti :-D (No, tottahan se on; jonkin verran vastuutonta toimintaa...)

  Tuosta kuvasta ja t-kirjaimesta ei kyllä tule mieleen muuta kuin englannin kielen sana "tuber", joka tarkoittaa kasvin mukulaa. Mysteerikasvin mukuloita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista :) Onneksi tuo parempi puoliskoni tuki minua muun muassa Pukin Puutarhan ständillä huutamalla puhelimeen, että "eeeiiii, koveta itsesi, tule pois sieltä, älä osta enää mitään!" kun soittin varoittaakseni, että täällähän on vaikka mitä mukavaa. Herrasmiehenä hän tosin siirsi tietokoneen näytön taimihyllykön tilalta viileään yläkertaan harrastetilaansa... jonka tosin suunnittelen valloittavani Geraniumin vinkkien perusteella orvokkien kasvatustilaksi :)

   Kyllä, nyt on sitten mysteerikasvin dementiamukuloita!

   Poista
 5. Hiphei, mysteerimukuloiden kuva löytyy Puutarhakaaoksen messukoosteesta täältä http://parasta-aikaani.blogspot.fi/2013/04/piha-ja-puutarha-messut-osa-ii.html?showComment=1365451288529

  Kukista näkyy pieni vilaus juurakkokasan yläreunassa. Nyt on lupa ihanaisia odottaa, kunhan maa sulaisi ja saisi ne istutettua.

  VastaaPoista